Ziua trei.... MARAMURES - BALATONI KÖRÚT 2019

  Conform planului de acasă, astăzi plecăm spre BALATONI KÖRÚT (denumirea pistei de biciclete ce înconjoară lacul Balaton-Ungaria).
   După ce am mulțumit gazdelor noastre de la Căsuța Bunicilor - Ionel și Ramona- am purces către Balatonaliga, locul unde vom parca mașinile.
    Drumul a fost "scurt" și fără incidente, astfel încât la orele 15 am fost din nou pe biciclete, gata de start în etapa a doua.
    Fiind un pic neglijenți în a anunță intenția noastră și "celui de sus responsabil cu vremea bună" am fost pedepsiți drastic cu o ploaie torențială pornită imediat după plecarea din Balatonaliga .
    Am incercat să fim "viteji" vreo jumătate de oră, însă șuvoaiele de apă ce se simțeau tot mai aproape de ....piele au determinat un prim popas neplanificat in gara din Siófok.
    La început toată lumea era extrem de veselă, insă pe măsură ce tunetele și fulgerele deveneau tot mai dese, ora de pauză estimată se terminase demult, au început să apară și câteva grimase de îngrijorare.
    Având  impresia că suntem echipați și pentru o astfel de vreme am hotărât în unanimitate să infruntăm vijelia pe doua roți, astfel încât ne-am echipat fiecare cu ce avea pregatit de acasa si ...dai pedale spre Balatonszemes - Blue Bike Hostel- .
  După ce echipamentul de ploaie pregătit a devenit inutil "cel de sus responsabil cu vremea bună"   și-a  întors fața și spre noi, oprind tunetele și ploaia pentru moment.
   Dacă până aici nu prea am fost atenți la detaliile traseului, acum odată cu modificarea vremii am "avut ochi" și pentru  peisajele ce mărginesc pista de biciclete. Pista șerpuiește printre cartiere de case  de vacanță, unele  foarte cochete, altele "ale rudelor mai sărace", uneori apropiindu-se de malul lacului, oferind imagini superbe cu luciul de apă, alteori contopindu-se cu străzile mai puțin circulate din stațiunile ce mărginesc lacul.
  După aproape 43 km am ajuns, îndrumați de lumina lunii, la cazare -Blue Bike Hostel-, un  hostel de 2 camere 😱 din Balatonszemes.
  Am depozitat bicicletele, am întins peste tot pe unde s-a putut hainele "waterproof" 😂😂😂la uscat, și apoi "cei mai  puternici dintre noi" ne-am așezat la un pahar din clasicul deja rom, povești și bancuri despre .....bicicliști admirând cerul ...... deloc înstelat 😢😢 .
   Pe la miezul nopții romul fiind gata am fost nevoiți să dăm stingerea ...mâine avem o noua zi de pedalat .
   


P.S. link-ul traseului   https://strava.app.link/Z4yxeWHsjY










Comentarii