A cincea zi .....

    Astăzi am avut un traseu lejer, doar vreo 45 de km între Krems si Tulln an der Donau.
    Dupa o  cafea servita in holul hotelului ( 1.8 euro)am inceput traseul in jurul orei 8:30 pe partea stanga a Dunarii .
   Pista de biciclete este fix pe malul Dunarii pentru 9 km, cand traseul se muta pe malul drept.Trecerea de pe un mal pe altul se face pe o pasarela special creeata pe sub podul rutier de pe S33 !!!
   Pentru urmatorii 15 km am parcurs traseul pe partea dreapta pe o pista de biciclete realizata pe malul Dunarii, cu 2 mici ocoliri in dreapta prin cateva zone de padure, foarte bine venite avand in vedere soarele dogoritor ce ne-a insotit tot drumul .
  La finalul celor 15 km am facut un popas la Bärndorferhütte - http://www.baerndorferhuette.at/ - un restaurant cu specific austriac foarte cochet si ...nu prea ieftin ....
   Dupa acest popas traseul trece pe langa centrala nucleara AKW Zwentendorf, o centrala nucleara ce nu a functionat niciodata, probabil austriecii au inteles ca pot obtine energie si altfel :))) ( langa centrala sunt cateva zone cu panouri solare !!).
   In continuare traseul se muta mai departe de albia Dunarii si trece prin cateva sate exemplar de curate si organizate.
  Odata ajunsi in Tulln an der Donau traseul se muta din nou pe faleza Dunarii, o faleza amenajata cu diverse aranjamente florale, cu o multitudine de locuri de joaca, totul avand in centru ansamblul ce poarta denumirea Nibelungendenkmal, foarte interesant!!
  Avand traseul ceva mai scurt astazi, cei doi copii din grupul "biciclistilor" - Andrei si Diana- au avut la dispozitie ceva timp liber, timp ce au ales sa il petrecem la Aubad.
  Aubad este un complex de agrement situat in Tulln, unde pe marginea unui lac natural se gasesc diverse facilitati pentru distractie ( topogane cu apa, plaja, teren de volei cu nisip, ceva inghetata :))))
  Intrarea in complex este 13 euro/ familie ( 2 adulti si maxim 4 copii).
  Dupa balaceala si plaja, am sosit la hotelul Junges Hotel Tulln, un fel de "camin studentesc" de pe la ei ...conditii excelente, curat, cu loc special de "parcat" bicicletele.
   Usor , usor traseul se apropie de sfarsit ..maine e ultima zi pe bicicleta ...evident de pe acest traseu.


















Comentarii